אשחר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/10/16 12:06 יז בתשרי התשעז

שאלה

בס"ד

שלום הרב. האם פרות אשחר כשרים לאכילה? ומה לגבי תולעים?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל עץ שאין בו ערלה והפרישו תרו"מ כשר לאכילה. בד"כ באשחר אין תולעים. אלא שהוא לא משמש כפרי מאכל אלא לנוי. ולכן ברוב הפעמים זה עצי הפקר וממילא אין בו תרו"מ, כמו כן העצים הללו שהם רק לנוי או תרופות נראה שהם פטורים מחיוב ערלה.
כמו כן ידוע שהעץ הזה גם גורם לבעיות במעיים, ולכן יש להזהר באכילתו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ