צניעות בשואה המשך

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 19/10/16 11:37 יז בתשרי התשעז

שאלה

הרב הבנתי את התשובה שזה יכול להביא להרהור אבל באמת מה ההבדל בין זה לסוטה ששם התירו? גם כאן זה ניוול וביזיון אפילו גדל מסוטה , אני לא נסמך על דברי ודעתי, אלא ישנו פרופסור שכתב מאמר שלם על זה וניסה להסיק ממעשי סוטה שמותר לראות דברים לא צנועים ושמירת עיניים זה חס ושלום המלצה בעלמא ואז בא הרב אריאל וכתב לו תשובה שכמו שרואים נשים ללא לבוש בשואה בשואה וזה ניוול כל כנ"ל בסוטה מותר? אני באמת רוצה להבין למה הרב טוען שלא כך, אם אומר את האמת הרב צודק זה באמת יכול להבי להרהור סרטים כאלה אבל איך אם כן התירו בסוטה הרי זה גם וודאיי יביא הרהור?

תשובה

שלום וברכה,

לא קראתי את המאמר של אותו פרופסור ואת התגובה.

אך יש לנו את דברי הרמב"ם והשולחן ערוך המפורשים שאסור לראות מקומות המכוסים של אישה.

ואישה ערומה בוודאי שאין היתר הלכתי לראות מלבד לצורך פיקוח נפש (כגון במצב רפואי חמור וכדומה).

הדין של אישה סוטה הוא דין מאוד מאוד מיוחד, וגם שם רק פורעים את שערות ראשה וקורעים את חולצתה, אך היא לא ערומה.

ועל כך נאמר שהרואה סוטה בקלקולה יזיר עצמו מן העין.
בסרט שיש נשים ערומות הדבר לא שייך כלל וכלל.

שוב כותב, שלענ"ד אין לראות כאלו סרטים!