זיווג בין עופות - 2

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/16 22:08 טז בתשרי התשעז

שאלה

תודה רבה על תשובתכם בנושא זיווג בין עופות.

מצרף לכן את תשובתכם לצורך הנוחות:

א. איסור כלאים הוא גם שאסור לתת לגוי להרביע בהמת יהודי.

ב. אפשר להכניס את העופות לתא אחד (עדיף שיהיו שם עוד מספר עופות מכל מין) ואפילו אם ראה את ההרבעה אין צורך למנוע מהעופות. נראה שאפילו לשיטות שאסור להכניס לדיר מחשש פריצות, בדבר ארעי אין לאסור.

שאלתי,

לא הבנתי את כוונת הרב בסעיף ב.

האם מותר לשים בכלוב אחד זכר מסוג X ונקבה מסוג Y, ואז אם יתרבו ביניהם הדבר יהיה מותר?

אם כן, על מה האיסור המדויק!! בתורה? מה בדיוק אסור לעשות? אסור פיזית להחזיק את העופות בזמן הריבוי ולאלץ אותם להתרבות עם שאינם מינם?

(מצטער אם השאלות מעט לא נשמעות טוב)

חג שמח.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אסורה הבאת בהמה על בהמה או עוף על עוף. אבל הכנסה למקום אחד לא נאסרה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ