טהרת המשפחה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 18/10/16 21:38 טז בתשרי התשעז

שאלה

שלום וברכה!

יותר מחודשיים לאחר לידה (שלישית) התקשתי בביצוע בדיקת הפסק טהרה. (כל פעם למחרת הבדיקה, ראיתי כתם על העד) לכן, לפני כשבוע נבדקתי ע"י בודקת טהרה בהמצלת רב.

בבדיקה נראה פצע בצואר, נלקחה בדיקה מהמקור שיצאה נקיה ובאישור הרב טבלתי. (אין לי אפשרות לחזור לאותו הרב כיוון שהוא בחו"ל)

לפני כשלושה ימים ראיתי הפרשה שנראתה לי דמית בניגוב. מאז במשך שלושה ימים ראיתי כתמים על תחתון צבעוני. היום כבר לא ראיתי אף כתם.

האם עלי לעשות שוב הפסק ולטבול או שאפשר לתלות בפצע? ביחוד שהכתם היה על בד צבעוני..

אשמח לתשובה.

תשובה

שלום וברכה,

בעיקרון את יכולה לתלות בפצע בכתמים שראית ,וזה בתנאי
שהבודקת טהרה אמרה שהפצע בצוואר הרחם יכול להוציא הפרשות
דמיות.
לגבי הכתמים שראית בעיקרון כתם ללא הרגשה, על תחתון צבעוני
לא מטמא. אך את צריכה גם להתייחס לכמות הכתמים שראית,
האם ראית מדי פעם כתם קטן ואז אין לחשוש, או שראית כתמים
רבים ואז יש לחשוש בראיית הכתמים שראית,לראיה ממש.
נק' נוספת שחשובה והיא, שאולי הכתמים שראית הם בכלל לא
דם. לכן כאשר יש ספק ,כדאי לשאול רב פוסק, האם הכתמים
שאת רואה הם בכלל בעייתיים.

ברכה והצלחה