עצבות/עצלות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 18/10/16 19:42 טז בתשרי התשעז

שאלה

היי ערב טוב ,

בחצי שנה האחרונה אני מרגישה שקשה לי לקום בבוקר מאי פעם. והאמת זה לא בקטע של שינה ממש, אני לא יודעת אם להגדיר את זה עצבות או עצלות אבל יש לי בקרים שאני פשוט מרגישה שאני נלחמת עם עצמי כל כך לא להיות שבורה מזה שהתחיל היום וצריך ללכת לעבודה, שלא בא לי ללכת לעבודה, ועצם זה שאני נלחמת עם עצמי כל בוקר זה אפילו גוזל ממני אנרגיות להמשיך את היום . ונמאס לי להרגיש ככה כל בוקר . אני אפילו מסוגלת לבכות כל בוקר בגלל איך שאני מרגישה באותו רגע. וחייבת לציין שבעבר זה היה אצלי הרבה יותר גרוע ברמה של אני חושבת לעצמי למה החיים ככה .

אני אציין שגם לפני שנתיים השתחררתי מהצבא עבדתי במקום עבודה מסוים וכשהתפטרתי הרגשתי ממש טוב שאני בבית . הייתי בבית 3 חודשים בלי עבודה אבל באיזשהו שלב זה הוריד לי את הבטחון העצמי וגם לכיס שלי זה לא היה כל כך טוב ודווקא עכשיו שאני כבר כמעט שנה במקום עבודה אחר אני עדיין לא מרגישה שאני מעריכה את העובדה שיש לי למה לקום בבוקר ושאני בריאה ויש כאלה שלא יכולים לקום לעבודה מסיבות מסוימות . קשה לי כל בוקר להסתכל על מה טוב. קשה לי להתרגל לזה שאני בחיים האמיתיים ושאני אדונית לעצמי ושפרנסה זה חלק גדול עכשיו אצלי בחיים, ושאני הפעם מפרנסת את עצמי.

עצם העובדה שאני גם קמה ומרגישה רע עם עצמי וכביכול לא שמחה בחלקי ולא מעריכה את זה שאני קמה למקום מסוים גם זה מרגיש לי שאני חוטאת בעצבות /עצלות או איך שלא נתאר את זה ..

והעניין הוא שאני באמת מעריכה את העובדה שאני בריאה ויש לי פרנסה.

אבל בבוקר .. אני מסוגלת להתפרק ונמאס לי להילחם עם עצמי כל פעם מחדש :/

איך אני עובדת על עצמי ?

חג שמח .

תשובה

שלום וברכה,
ההרגשות שהנך מרגישה,לצערנו הרב אלו הרגשות של הרבה
אנשים, שמרגישים שלמרות שטוב להם בחיים הם זוכרים את
הדברים הפחות טובים שיש להם בחיים.
וכמובן שגם מידת העצלות שציינת היא מידה לא טובה, שהיא
מעצת היצר הרע.
על כן דבר ראשון, אסור לך להתייאש ותמיד להלחם מול המידות
השליליות שיש לנו, כגון אי הכרת הטוב ומידת העצלות.
ב. לקרוא ספרים שעוסקים בנושאים אלו כגון מסילת ישרים,
חובת הלבבות (שער בביטחון) וכדו'
ג. לעשות רשימה של הדברים הטובים שיש לנו בחיים,
ולהסתכל כל הזמן ברשימה ולראות כמה טוב ה' עושה לנו,
ולהודות לה' על כל הטוב שיש לנו.

ברכה והצלחה