כבד לצלייה בלבד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/16 14:45 טז בתשרי התשעז

שאלה

קניתי לחג כבד עוף קפוא שהיה רשום עליו לצלייה בלבד.

בחג "עשינו על האש".

ועכשיו כמה שאלות:

1. האם מותר לאכול את הכבדים שנותרו גם למחרת החג, כלומר במשך חוה"מ ?

2.מכיוון שהכבדים הם רק לצלייה אני מבינה שאין לבשל אותם, ולהכין מהם כבד קצוץ. אבל האם מותר לחמם למשל במיקרו ?

3. מה הופך את הכבד ממצב רגיל שמותר לבשלו לאחר הצלייה למצב שהוא רק לצלייה ?

האם זה קשור למספר ימים שהוא לאחר השחיטה ?

בברכת מועדים לשמחה ושמחת בחגיך

לאה שוייד

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. מותר לאכול בחוה"מ.
2. מותר לחמם במיקרו. לגבי שאלתך לעניין בישול לאחר צליה, אינני יודע מה כתבו על הכבד, ויש לברר זאת במפעל אצל נותן הכשרות. לא נראה לי שיש איסור לבשל לאחר צליה (לספרדים מותר לגמרי, לאשכנזים לאחר הדחה).
3. כנ"ל
4. יתכן שהכבד היה קפוא והגיע כך מחו"ל, או שהה ג' ימים, ולכן כתבו רק לצלות. ואז לכתחילה באמת אסור לבשל אחר צליה. אבל כפי שכתבתי לעיל יש לבדוק במפעל מה הסיבה שכתבו רק לצלות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ