חלבי במקום פרווה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/16 11:56 טז בתשרי התשעז

שאלה

שלום רב.

לכבוד החג הכנתי עוגת שמרים והצגתי אותה כעוגת פרווה לאורחים. לאחר צאת החג הבחנתי כי טעיתי והשתמשתי בממרח חלבי במקום פרווה, טעות שנעשתה בתום-לב.

מה עליי לעשות? האם להודיע לאורחים על כך? כיצד אוכל לכפר על העוון שנגרם לכל האורחים שבוודאות לא שמרו על הפרדת חלב ובשר עקב כך?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לגבי האורחים הרי שאם הייתה תערובת הכל נעשה בשוגג, ובלא ידיעה כלל. על כן אין צורך לספר להם, שזה יגרום להם צער נוסף.

בברכת התורה והארץ
התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי