קושי זרע לבטלה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/10/16 22:16 טו בתשרי התשעז

שאלה

שלום הרב.

הייתי חרדי עד גיל 14 בערך, לאחר מכן חזרתי בשאלה והיום ב"ה אני דתי, לאט לאט ב"ה אני מקבל על עצמי יותר ויותר דברים להתחזק בהם, 3 תפילות, ציצית, וכו

בזמן האחרון אני קיבלתי על עצמי להפסיק להוציא זרע לבטלה, והבת זוג שלי מאוד תומכת בי ועוזרת לי למרות הקושי. אבל מאוד קשה לי ולפעמיים אני מרגיש שאני עוד שניה נכשל, אני משתדל לשמור את העיניים ולמנוע כמה שיותר מכשולים, אבל זה ממש קשה! חשבתי אולי לנסות בהדרגה גם בגלל הקושי וגם כדי לא ליפול גם עם הבת זוג, אני אשמח לעזרה, תודה!

תשובה

שלום

חזק ואמץ על המאמץ וההחלטה הנכונה לחזור אל ד'.
אין דרך להכריע את היצר כך שיעזוב אותך מעתה והלאה. היצר תמיד ישאר, ותמיד תהיה במאבק.
אלא שככל שתתעלה, נקודת המאבק תתעלה גם היא, ובמקום להלחם על ראיית איסור של ממש, תילחם על הרהור דברי הואי וכד'.
לכן תמשיך לנסות, לקום לאחר הנפילה ולהחליט שוב ושוב להפסיק. תתפלל על כך, ובע"ה תצליח להתקדם.
אם חטאת לאחר יומיים בעוד היית רגיל לחטוא לאחר יום אחד, יש בכך התקדמות. אולם אסור מראש להחליט לחטוא כדי שהקצב ירגע, ועיין סנהדרין קז. במה שחשב דוד מלכנו וכו' ואצלו הדבר היה רק משכבו של לילה לשל יום שאין בזה עוון גדול.

בהצלחה