איך לדעת שאנחנו מתאימים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/10/16 13:37 יד בתשרי התשעז

שאלה

שלום ,

השאלה קצת כללית אבל אני חושבת שעדיף כך מאשר לפרט ..

אנחנו חושבים על חתונה, איך אדע שאנחנו באמת מתאימים ואלה לא הרגשות שמתעתעים בי?

(אני חושבת שכדאי שאציין שאנחנו מכירים כבר מעל שנתיים , ואת זה שבהתחלה היינו דתיים פחות אז לא שמרנו נגיעה אבל בחודשיים האחרונים הצלחנו אחרי תהליך ארוך .. )

אשמח לתשובה מפורטת ככל האפשר ,זאת אומרת - אני רוצה לדעת האם אנחנו מתאימים באמת ולא עושים טעות בכך שאנחנו מתקדמים בגלל הרגשות שלנו אחד כלפי השנייה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל אדם רציני שצריך להחליט להתחתן מעוניין שזו תהיה ברית קבועה ומאושרת לכל החיים.
לכן כל אדם רציני מודאג ומוטרד לפני החתונה בשאלה שאת שואלת: איך נדע שאנחנו באמת מתאימים?
אל תראו בשאלה הזאת שום סימן למשהו לא תקין בקשר.
להיפך - השאלה מעידה על הרצינות שלכם!

האמת היא שלגבי העתיד אין שום סגולה מובטחת: יש זוגות שהרגישו מאוד מתאימים ולאחר שנות נישואים הם התרחקו זה מזו.
יש זוגות שמאריכים קשר טוב וחזק למרות שבהתחלה לא הייתה אהבה מסחררת.

לגבי ההווה יש מספר דברים שלא באים לידי ביטוי בדייטים, אבל באים מאוד לידי ביטוי בחיים משותפים. לזוגיות טובה חשובה מאוד:
רגישות, התחשבות וסבלנות כלפי הזולת, נכונות להכיל התנהגות שונה ממה שאתה רגיל. חשוב להכיר את בן הזוג כשהוא כועס או מאוכזב - האם הוא שומר על מידתיות ולא הופך להיות בלתי נסבל.
חשוב לא להעיר על כל דבר. לא 'לעצב' את בן הזוג לפי 'המידות' שלך: זו גם המשמעות העמוקה של אהבה - לרצות אותו\ה כמו שהוא\היא, לקבל אותו\ה ולא ש'יתאים' את עצמו לך.
צריך לבחון האם מעניין לכם להיות ביחד - אתם לא משעממים זה את זה. יש לכם נושאים משותפים.
האם אין ביניכם מחלוקות מהותיות בנושאי משפחה וחינוך ילדים.

למרות כל הרשימה דלעיל: אני מכיר זוגות שלא עונים על התנאים שרשמתי ועם זאת יש להם זוגיות מאושרת למדי.
הדבר הכי חשוב נמצא ברשותכם המיידית - הרצון! אם רוצים זה את זה מתגברים על כל קושי, וברגע שלא רוצים - הכל הופך להיות קושי גדול.
תעמיקו ביצירת רצון לבנות ולהבנות יחד - זו בחירה חופשית שהקב"ה נותן לנו - והיא כל כולה בידנו.
שיהיה במזל טוב!