כמה שאלות

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 16/10/16 02:54 יד בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

שאלות לא קריטיות אבל אשמח למענה..

1)בנושא בגדים לשבת, במידה וגרביון נקרע אבל לא רואים את החלק הקרוע , מותר לי עדיין ללבוש את זה מטעמי צניעות או עדיף לוותר על הגרביון בכלל עד שאקנה חדש ?

2) בנושא כבוד הורים, יש בבית הוריי חיית מחמד..ההורים עשו ריסוס בבית ויצאו לטיול, ואני מאוד דואגת לחיה שנישארה שם, הבית אטום ואמרו לי לא לפתוח חלונות אבל אני ממש דואגת ופתחתי חלון אחד ..חשבתי לקחת אותה אליי אבל היא ישנה לה בפינה בחדר פנימי בשלווה וחשבתי שלפתוח חלון יספיק לה אם תהיה חייבת לצאת...

תשובה

שלום וברכה,
1) אם לא רואים את החלק הקרוע, בוודאי שעדיף שתמשכי ללבוש
את הגרביון עד שתקני חדש.
2) לכתחילה היה עדיף שהיית לוקחת אלייך את חיית המחמד
ולא עוברת על דבריי הורייך.
בכל מקרה, אם יש צער בעלי חיים לחיית המחמד שנשארה בבית
הורייך, אין את חייבת לשמוע להורייך ולעבור על איסור
תורה של צער בעלי חיים.

ברכה והצלחה