ראיה והסתכלות במורה צעירה בישיבה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/10/16 13:56 יא בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב!

בישיבה התיכונית בה אני לומד מלמדות מורות די צעירות, באופן כללי אני משתדל שלא להסתכל עליהן...

לפעמים ישנם מצבים בהם אני צריך את עזרת המורה ואני מרגיש קצת לא נעים לא להסתכל שאלתי היא :

1.)האם כאשר אני רואה ואני מדגיש רואה ולא מסתכל ובכל זאת אני שם לב לכך שהמורה נראית טוב , האם אני עובר על איסור?

2.)שאלה נוספת, האם כאשר אני מדבר עם מורה שלובשת בגדים צמודים וכל מיני מקומות צנועים בולטים האם מותר לראות אותה ושוב אני מדגיש לראות?

תשובה

שלום

הרב אליהו זצ"ל נשאל על כך לפני כעשרים שנים, וענה שאסור להשתתף בשיעור כזה בישיבה תיכונית, גם אם ראש הישיבה אומר שמותר.

אתה לא מלאך. ודאי יעלו בך הרהורי עבירה בראיית אשה נאה וצעירה, שעומדת מולך זמן רב כל כך וגם מהלכת, ובקביעות של שנה שלימה. תשלים לבד את השיעור.

נראה שמקורו של הגר"מ אליהו היה כאן-

כתב הבאר היטב אה"ע כא ס"ק ב-
"הרדב"ז כתב דלא סגי שירחיק ד אמות, אלא כל שאינו מרוחק שאינו מכיר ומבחין בה בהלוכה ובתנועותיה, אסור. איסור זה הוא בכל האנשים ובכל המקומות, אפילו במקום שהנשים הולכות מכוסות מכף רגל עד ראש".

והעיר הפתחי תשובה שם-
"ומשמע דתקנתא דיתקע עיניו בקרקע לא מהני אלא כשממהר לדבר מצוה"

ק"ו בעומד מאחריה ומלפניה במשך שיעור ארוך, ובקביעות. לא שייך לומר יתקע עיניו בקרקע.

כל טוב