נישאוין

הרב ירון אנגלמאייר הרב ירון אנגלמאייר 12/10/16 20:18 י בתשרי התשעז

שאלה

הרב האם מותר לקיים יחסי מין לאחר הצעת נישאוין? הרי אם אנחנו בדרך לחתונה ואמורים להתחתן אנחנו יכולים לעשות את זה לפני החתונה? שנינו בתולים

תשובה

שלום וברכה,

תודה על השאלה החשובה.
הלכתית אין הבדל במעמד הרווקות בין לפני לבין אחרי הצעת הנישואין, והרי רק מתחת לחופה בזמן נתינת הטבעת אנחנו מברכים "והתיר לנו את הנשואות לנו על ידי חופה וקידושין". ועוד אמרו חז"ל שהכלה אסורה לבעלה כנידה ללא ברכות השבע ברכות (שמתחת לחופה).
מבחינה מחשבתית יש כאן שני שיקולים שמשתלבים לדברי ההלכה:
א. כל עוד שלא התקיים טקס חופה ונישואין רשמי הקשר עדיין (יחסית) קל להתפרק, כי בינתיים זו הבטחה ללא מחויבות רשמית או משפטית.
ב. יחסי האישות של שני בתולים הם חלק בלתי נפרד של החוויה העצומה והחד פעמית שבחתונה! הם מוסיפים לקשר שנרקם במשך כל התקופה מאז ההיכרות ועד לעמידה מתחת לחופה רובד אישי ואינטימי עמוק הכרוך ליחסי אימון הכל כך מיוחדים שבחיי נישואין דווקא - חבל לנתק חוויה עוצמתית זו המלווה את הזוג בהמשך דרכו ממקור חיי נישואיו, יום החתונה.

בשעה טובה ובברכת מועדים לשמחה,
ירון אנגלמאייר