ישיבה מעורבת בשמחות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/10/16 10:53 ח בתשרי התשעז

שאלה

האם יש מקום להתיר ישיבה מעורבת בשמחות (חתונה, בר מצוה, וכו')?

מדובר על שמחה רגילה של משפחות מהציבור הדתי לאומי, שבהן הריקודים נפרדים לגמרי, עם מחיצה כדין.

השאלה היא לא על הרווקים והרווקות, אלא על אנשים נשואים שרוצים לשבת עם בני זוגם, ו/או עם משפחתם הקרובה, ו/או עם חברים.

תודה וגמר חתימה טובה.

בני

תשובה

שלום וברכה

נראה לי כדבר הפשוט מאליו שזה מותר.
ויש הרבה שאוסרים.
פשט דברי התוספות בפסחים לגבי חבורות של פסח מלמד גם הוא שהחבורות היו מעורבות.

ובתוך הישיבה הנורמלית בדרך הארץ הטבעית של אנשים עם נשותיהם ומשפחתם - חלים כמובן דיני צניעות.

כל טוב