עשה לך רב

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 09/10/16 21:45 ז בתשרי התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני מעוניין שיהיה לי רב כדי לצאת מהספק אבל אני לא יודע כיצד. מהיום שחזרתי בתשובה (לפני כ9 שנים) הייתי בעליות וירידות ולמדתי כמעט הכל דרך האינטרנט. כדי למצוא את הדרך הנכונה ולכוון את עצמי רוחנית אני מאמין שאני צריך לעשות לי רב שאותו אני אשאל שאלות, שהוא ידריך אותי לכיוון הנכון ולתיקון בעולם.

אני לא תלמיד ישיבה, עובד רוב היום אבל משתדל לקיים כמה שיותר. אין לי נגישות לרבנים מלבד ההרצאות הרבות שאותם אני רואה/ שומע באינטרנט.

תודה רבה וגמר חתימה טובה!

תשובה

שלום וברכה,
לימוד דרך אינטרנט וכדו' זה דבר מבורך, אך אינו תחליף לרב.
ולכן הרצון שלך שיהיה לך רב,הוא רצון טוב ונכון לקיים את
דברי חז"ל "עשה לך רב".
על כן עליך לבדוק האם יש רב, באזור מגוריך או בבית הכנסת
שאתה מתפלל ולראות האם יש שם, את הרב שאתה חושב שהוא
יכול לשמש לך כמדריך רוחני.
ואם אין לך רב במקום מגוריך, הנך צריך לחפש גם במקום יותר
רחוק. רב שמידי פעם תוכל לפגוש אותו לשיחה אישית,להצטרף
לשיעוריו וגם להיות עם הרב בקשר טלפוני.

ברכה והצלחה
גמר חתימה טובה