ציצית שאחד מהחוטים נחתך מעיקרו

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/10/16 16:03 ז בתשרי התשעז

שאלה

ציצית שבאחת הכנפות נחתך אחד החוטים מעיקרו (מעל הגדיל), האם פסולה לכל הדעות? הציצית פסולה כי בעצם נשארו על הכנף רק שלושה פתילים ולא ארבעה? אני מנסה לחדד את האמור ב'פניני הלכה'.

תשובה

לשואל שלום
איני מבין משאלתך האם החוט נקרע בחלק הקרוב לבגד או בחלק שאחרי הקשירות.
א. אם חוט נחתך מעיקרו, היינו בין מקום הגדיל למקום חיבורו לכנף הטלית – [הציצית פסולה].
ב. אם נקרע חוט אחד עד מקום הגדיל מהצד בו הפתילים 'משוחררים' עדיין [הציצית כשרה] לכל הדעות.