זוגיות בגיור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/10/16 11:40 ז בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני עשיתי תהליך גיור בזמן שרות הצבאי שלי

ניגשתי לבית דין ונכשלתי.

כעת אני ממשיך את התהליך עד שיקבעו לי מועד חדש.

שאלתי:

אימי ז"ל יהודיה עולה מפולין.

ניסו לחפש מסמכים בזמנו להוכחה זו, אך אימי התייאשה.

למי עליי לפנות על מנת לחפש שוב את תהליך המסמכים של אימי?

ואיך התהליך בדיוק מתבצע? בתשלום? ללא עלות?

אני בספק שימצאו כי היה את השואה.

שאלה שנייה.

שאני בתהליך הגיור זה מבחינת הדת מצטייר שונה מגוי שלא מבצע תהליך גיור? יש יותר זכויות מהדת?

עדיפות יותר עליונה שאני בתהליך ובעזרת השם יסיים אותו?

כי זה גרם לי לבעיות עם בת זוגתי.

אז ביקשה שאבדוק את הנושא עם זה לא חטא יותר גדול לצאת עם מתגייר בתהליך לעומת גוי שלא מבצע תהליך.

תודה רבה רבה

תשובה

לשואל שלום
1. אם אימך יהודיה עליך להתחיל בהליך בירור יהדות ולא בתהליך גיור.
ממליץ אני לך על פרוייקט שורשים של [ארגון צהר] המסייע בבירור יהדות: בטלפון 02-6242206 או בדוא"ל shorashimc@gmail.com

2. מכיוון שאתה בהליך של בירור, כדאי להמתין עם קידום הזוגיות עד אשר יתבהרו הדברים בעזרת השם.

בשורות טובות.