שכחה להדליק נרות שבת

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/11/18 18:03 יד בכסלו התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב ,

לפני 8 שנים לקחתי על עצמי הדלקת נרות שישי,(אני רווקה) ומאז ועד היום אני מדליקה כל שישי.

יצא ושישי שהיה לפני יומיים לא יצא לי להדליק כי לא הייתי בבית או באיזור שבו יכולתי, אני קצת לחוצה כי זה פעם ראשונה שקרה.

מה אני עושה?

ועוד שאלה: האם אפשר להתיר את הנדר הזה שאני לא אהיה לחוצה במידה ולא יצא?

אודה לתשובתך

נטע לי

תשובה

לשואלת שלום

כל הכבוד על ההתקדמות המבורכת. אשריך, יהי רצון שיזמן לך הקדוש ברוך הוא זיווג הגון משורש נשמתך עוד השנה. אמן.

קודם כל, אין מה להילחץ, בורא עולם יודע על כוונותיך הטובות ואפילו אם פעם אחת לא הצלחת - הוא רואה את הכוס המלאה.

יש מנהג (רווח בעיקר אצל יוצאי אשכנז) שאשה ששכחה להדליק שבת אחת, תדליק מכאן ואילך בכל השבתות נר אחד נוסף. וכתבו חלק מהאחרונים שמנהג זה נוהג רק בתנאי שלא היה שם אור כלל, אבל אם היה דולק שם אור חשמל, למרות שלא הדליקו אותו לכבוד שבת, כיוון שבפועל לא נתבטל אצלם עונג השבת - אינה חייבת להוסיף נר אחד כל ימיה.

אין צורך להתיר נדר מסוג זה, כיוון שזו מצווה והרי אנחנו ´מושבעים ועומדים´ על כל המצוות מאז מעמד הר סיני.

(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן רסג | רמ"א שם | דרכי משה שם | באור הלכה ´ששכחה´ | ילקוט יוסף רסג, מב)

בהצלחה בהמשך, בשורות טובות.