חולה אלצהיימר וסוכה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/10/16 11:14 ז בתשרי התשעז

שאלה

בעלי חולה אלצהיימר(הוגדר רפואית) יש לנו ישיבה בסוכה בחג ובשבת. האם יש צורך לבנות סוכה בביתנו(גם נאני שמטפלת בו כבר עברתי את גיל הבת מצווה)

תשובה

לשואלת שלום
[חולה שישיבת הסוכה קשה לו פטור מהסוכה]. ואם החולה נזקק לעוזר, [גם העוזר פטור מהסוכה].
מה נחשב "קשה לו"? הגדיר את הצער בצורה מיטבית לדעתי הרב מלמד בספרו:
"הצער שפוטר מסוכה צריך להיות משמעותי, כזה שגורם לאדם להעדיף לעזוב את ביתו הקבוע ולעבור לדירה אחרת שיש לו ליד ביתו, שהיא פחות נוחה באופן משמעותי".
איני מכיר את השלכות המחלה, חשבו בעצמכם האם זהו המצב.
(מקורות: שולחן ערוך אורח חיים סימן תרמ סעיף ג | פניני הלכה סוכות פרק ג)
מועדים לשמחה ורפואה שלמה