מעשר כספים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 08/10/16 22:09 ו בתשרי התשעז

שאלה

שלום הרב,

אם אני רוצה להפריש מעשר כספים, האם אני יכולה לקנות בהם גם ספרי תורה והלכה לעצמי או לאחי שהוא בן ישיבה?

והאם מותר לי לתת אותם גם להוריי מכיוון שהם נמצאים במצב כלכלי לא קל, ועוד שאבא שלי אמור לעבור ניתוח השבוע?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום
[עדיף לתת את הכסף להוריך הנמצאים במצב כלכלי קשה]. על אחת כמה וכמה שמצבם הרפואי גם אינו יציב.
יש לעשות זאת בחכמה, משום שלא תמיד ההורים מרגישים נעים לקבל כסף מצאצאיהם. לדוגמא: רכשי להם מזון "על הדרך" כי היית במרכול, שלמי חשבונותיהם השוטפים וכדומה.
(מקורות: שולחן ערוך יורה דעה סימן רמט סעיף טז)
כל טוב, רפואה שלמה.