בקשת סליחה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/10/16 12:47 ה בתשרי התשעז

שאלה

שלום הרב!

היה לי איזשהו מקרה שבו פגעתי באדם מסויים מאוד, התחרטתי על זה וביקשתי סליחה בטלפון כמה פעמים, אותו בנאדם אמר לי שהוא סולח והכל בסדר אבל אני מרגישה שהוא לא סלח לי באמת.. מה לעשות?

תשובה

שלום
מצד הדין, לאחר שביקשת שלוש פעמים, אפילו אם הוא לא היה סולח, היית פטורה מלהמשיך, ולכן, עכשיו שהוא אומר שהוא סולח, קל וחומר שיצאת ידי חובה.
ובכל זאת, הייתי מציע שתנסי למצוא מעשה שיבטא באמת את עומק החרטה והכאב שלך (אולי משהו למענו ואולי כתיבת מכתב מפורט), בכדי שיהיה לו ברור שזאת חרטה מעומק הלב.
ובנוסף, כמובן, להתפלל על זה לה', שייתן בלבו של אותו אדם לסלוח באמת.
כל טוב וגמר חתימה טובה