לעבור לבית ספר חילוני

חדשות כיפה הרב מאיר זנו 07/10/16 00:29 ה בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בזמן האחרון התאהבתי נורא בתחום הרפואה וגם החלטתי שארצה ב״ה ללמוד רפואה בעתיד ואפילו הצטרפתי למד״א. אך יש לי בעיה- בבית ספרי (אני לומדת באולפנה) אין את המגמות הדרושות בכדי להתקבל ללימודי רפואה באוניבריסטאות. וגם בשנה שעברה נורא סבלתי בבית הספר שלי מכיוון שילדה מכיתתי הציקה לי ולחברה שלי וגם המנהלת בבית הספר שלי נתפלה אליי. יש בית ספר בעיר ויש לי שם המון חברות שחלקן גם שומרות שבת ויש שם את כל המגמות הדרושות ללימודי רפואה אך אמא שלי מפחדת שאם אעבור אתרחק מהדת וגם שאלנו את רבי דויד אבוחצירה והוא אמר שאצליח ב-2 הדרכים (ללמוד באולפנה ובבית הספר החילוני) ושזו החלטה של ההורים ומאחר שההורים שלי גרושים ואני חיה עם אימי היא בטוחה שלפי תשובתו היא צריכה לעשות מה שהיא רוצה, כלומר להשאיר אותי בבית הספר למרות הכול. מה לעשות?

תודה רבה,

חן

תשובה

אכן הרב השאיר את ההחלטה ביד אימך
אלא שיש לדבר עם אימך ששני הדרכים יצליחו
ואוליי תקבלי בלי נדר החלטות להתחזקות בדת ותשתפי את אימך כך שלא תחשוש ותעשו מעין הסכם דברים.
ותצליחי בע"ה