נישואים העמ"י בלבד זה לא גזענות?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 06/10/16 10:27 ד בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

הייתי שמחה לדעת איך ניתן להסביר,

לאנשים לא דתיים שטוענים - שההלכה מחיבת נישואים רק בין יהודים

הרי זו גזענות.

איך ניתן להסביר שהתורה לא גזענית אך יש לנו הלכות שמחביות כך - וכך?

תודה רבה רבה.

תשובה

שלום

אינני יודע מה זו גזענות. מילה זו אינה מופיעה בתנ"ך, בתלמודים או בראשונים.

היהדות רואה בזרע בני ישראל נשא ביולוגי של סגולה רוחנית, ורק זרע זה יכול להופיע את הרצון האלהי במרום טהרתו ע"פ התורה- 'אשר בחר בנו מכל העמים'.
הגויים רחוקים יותר, והופעת רצון ד' בם הינה רק על דרך הכללים- שבע מצוות בני נח.

איננו מבקשים לשלוט על העולם, או לרדות בעמים אחרים, או לגייר גוי כלשהו. להיפך- אנו עם לבדד ישכון, איננו אוהבים לגייר, ודאי לא לכבוש ארצות לא לנו, ומגמתנו היא הארת העולמות כדי שיחיו בחופש אמיתי של מוסר וקדושה- 'ונתן לנו את תורתו'.

כל טוב