מדרשה לבנות-מלכתחילה או בדיעבד?

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 06/10/16 06:15 ד בתשרי התשעז

שאלה

שלום,

?לימוד במדרשה שנה לבנות- מלכתחילה או בידעבד

קוראים לי ענבר ואני בשנה השניה של השירות הלאומי. אני עכשיו בשלב בו אני מתלטת מה לעשות בשנה הבאה- ללכת ללמוד במדרשה או להתחיל ללמוד באוניברסיטה.

אני בחורה, אפשר לומר, תורנית. חשוב לי לחיות חיים כפי שהקב"ה היה מצפה ממני. לאורך השנים, גם בתיכון ובשירות, שילבתי לימוד תורה בחיי- שיעורים, לימוד לבד ובחרותא, קריאת פרשת השבוע, לימוד הלכה יומית וכו'.

רציתי לשאול- האם לימוד במדרשה לבנות הוא מלכתחילה או בדיעבד?

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה רבה!!

ענבר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

מלכתחילה, כיוון שהנושא הוא אישי, כדאי להתייעץ עם אשת חינוך שמכירה אותך היטב שהרי אין כלל גורף בנושא וכל מקרה לגופו.

לימוד תורה לבנות הוא רצוי וטוב. אולם, בבחירת כיוון יש לשקלל עוד נתונים, כדוגמת: גיל חתונה והקמת משפחה, לימוד מקצוע, נישואים לבחור ישיבה/ בעל בית, מצב כלכלי וכו'.

באופן כללי, נראה שלאחר שנתיים שירות, כדאי להתחיל לימודי מקצוע ולשלב במקביל לימוד תורה רציני במסגרת טובה.

שנה טובה

יוגב כהן
הר ברכה