כשרות זום

חדשות כיפה רבני כושרות 05/10/16 11:57 ג בתשרי התשעז

שאלה

אנו משפחת אברכים מירושלים.

המליצו לביתנו ליטול גלולות הנקראות zoom של חברת טבע- זהו :פוספטידיל-סרין,

ואומגה 3 מועשרת ב – EPA.

לא רשום על המוצר שום הכשר.

ועל החבילה הקטנה (של 60 כמוסות) היה כתוב על אחד מהרכיבים (שהוא לא ממקור כשר).

על החבילה של ה-120 לא הופיעה שום דבר לגבי המקור הכשר.

המליצו לביתי זאת כתחליף לריטלין.

אין לי מושג אם ניתן לתת את הגלולה הזו בלי הכשר, לא הבנו מה רכיביה.

תשובה

העיקרון ההלכתי של כשרות התרופות הוא:

כל סוגיית התרופות - זוהי סוגיה מסובכת עם צדדים לקולא ולחומרא.
א. תרופה הנצרכת בוודאות לחולה - באופן כללי תמיד מותר - לא משנה ממה היא עשויה. כגון אנטיביוטיקה או תרופות ללחץ דם, סכרת וכו´

ב. יש תרופות שטוב לקחתם ואפילו מרפאים את החולה - אך אינם חובה לקחתם- במקרה זה תלוי ממה עשויים ? מה גודלם? האם יש בהם טעם? וכו´

ג. יש מוצרים הנחשבים בעיני ציבור כתרופות (ויטמינים, תוספי מזון וכד'), אבל הם אינם תרופות ולכן ההלכה מאוד מחמירה בהם.

עיין עוד ב
http://www.kosharot.co.il/ask_show.asp?id=317642