צום לאנשים חולים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 05/10/16 00:46 ג בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני חולה במחלת אפילפסיה ואני לוקח תרופות ואני צריך לשתות ולאכול

אני לא יודע מה לעשות לצום או לא.

מה דעתך?

תשובה

לשואל שלום
ראשית, בשאלות כאלו חשוב לכל אדם להיות בקשר הדוק עם הנוירולוג שמטפל בו ומכיר היטב את סוג הנפילה (אפילפסיה) בה הוא לוקה. כך יוכל לייעץ לו בצורה האמינה והאינדיבידואלית ביותר.
כמו כן, מכון שלזינגר מתמחה בתשובות מן הסוג הזה, וכדאי להתקשר לייעוץ: 02-5361600.
הכלל הוא: אם מדובר באירועים גופניים שעלולים להסתבך לכדי סכנת חיים - חייבים לאכול ולשתות כנדרש כדי למנוע חשש לסכנת חיים. אם מדובר באירועים שלא מסכנים אלא רק לא נעימים, הפתרונות הם מורכבים יותר.
הערה נוספת: החתם סופר כותב שעדיף שאדם ישכב בבית ולא להתפלל בציבור מאשר שיאלץ לשתות, ואפילו חצי שיעור.
את הכדורים [מותר] לבלוע בכל מקרה בצום. אם יש צורך לשתות מעט מים בזמן בליעתם מותר לשתות מעט מים לאחר שיפגע בטעמם מעט שתורגש מרירות. כדאי מאד שתנסה לבלוע אותם בלי מים כבר מלפני יום הכיפורים כדי להתרגל בזה.
גמר חתימה טובה.