קריאת שם לילד על שם אדם חי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 05/10/16 00:04 ג בתשרי התשעז

שאלה

לכבוד הרב, השלום והברכה

לבעלי קוראים יוני, לאח שלו אמור להיוולד בן בע"ה בשבועיים הקרובים והם (אח שלו וזוגתו) רוצים לקרוא לתינוק יונתן,

כבוד הרב מאז ששמעתי זאת אני בחרדה וחוששת לבעלי, מכיוון שידוע לי שאסור לקרוא בשם אדם חי, הנושא הזה גורם לנו לבעיות בשלום בית מפני שבעלי אומר שזה לא עניין שלי אנא ממך כבוד הרב מה אתה מציע לי לעשות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום
אדרבה! אדם שנמצא בברית וקוראים לילד בשמו זו זכות גדולה. מסורת לנו מזקני פרס שאף נמחלים לו כל עוונותיו.
אין [איסור] לקרוא לילד בשם אדם חי. יש חלק מן העדות שחששו לכך.
יהי רצון שהשלום ישכון בביתכם, ויזכו ההורים לגדל את הרך לתורה למצוות ולמעשים טובים. אמן.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן