צום ביום כיפור

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/10/16 22:25 ב בתשרי התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

לאשתי ולי תינוקת בת 5 חודשים שכל התזונה שלה מבוססת על הנקה.במידה ואשתי תצום אז וודאית תפוקת החלב שלה תשאף לאפס כך שלתינוקת לא יהיה דיי מזון על מנת להשביעה.

האם יש מקום להקל על אישתי בכך שתשתה במהלך היום עצמו על מנת שיהיה לה חלב דיי הצורך ?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, ברכות ושמחה גדולה בגידול הילדה.
בשל העובדה שמדובר במצווה דאורייתא, אין פטור גורף לאישה מינקת. אנחנו מנסים קודם כל לשמור את ההלכה במלואה ואת זכות הילד לינוק באופן מלא, ורק אם אין ברירה פועלים אחרת, וגם אז - במינימום ההכרחי.
על כן, הדבר הנכון ביותר לעשות לפני יום הכיפורים הוא:
א. לשאוב חלב אם ולשמור אותו בקרור מתאים.
ב. להתכונן לצום, פירות - מזגן - שתיה וכדו'.
ג. להתחיל לצום.
ד. כשמרגישים שמתמעט החלב לשתות "לשיעורין".
ה. רק אם אין ברירה אחרת - לשתות כמה שצריך כדי להמשיך להניק.

כל טוב ושמחה גדולה