ממונות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/10/16 21:25 כח באלול התשעו

שאלה

שבוע טוב ושנה טובה.

אני עובד לפרנסתי בשיפוצים ורשמתי לאנשים הצעת מחיר. טרם שהתחלתי בעבודה היו כמקובל שינויים הלוך ושוב שהתבטא גם בהצעה.

בסוף יצא בס"ה 50200 ש"ח. לאחר מספר ימים ראיתי שמשהו לא מסתדר לי ואז חישבתי בהצעה סעיף סעיף כלומר חשמל, בנייה, הריסה וכו' ויצא לי 57500 ש"ח כלומר שטעיתי בסכום הכולל ב7200 ש"חץ

השאלה מה הדין??? יכול לטעון הלקוח בעייה שלך, בגלל הסכום לקחתי אותך???

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אני מצטער שלא ראיתי את השאלה בזמן.
אני מתקשה לפסוק בדיני ממונות בלי לשמוע את שני הצדדים. על כן, אני עונה לשאלתך רק כשאלה הלכתית עקרונית, בהנחה שגם אתה וגם הצד השני מתארים את העובדות בדיוק באותה דרך.
ההלכה שונה מהחוק הישראלי (המטיל את כל האחריות על הספק) וקובעת כי יש דיני אונאה וטעות גם של המוכר. אם מדובר בטעות שנעשתה בתום לב - הלקוח כעיקרון חייב לשלם לך את המחיר האמיתי. כמובן שאם הוא יטען כי לו היה יודע שזה המחיר האמיתי - היה מתקשר עם קבלן אחר, התמונה הייתה מורכבת יותר, ובדרך כלל הדיין יציע פשרה מסוימת ביניכם.

כל טוב וחג שמח