האם צריך להודות בעבירה פלילית אם בוצעה?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/09/16 14:40 כז באלול התשעו

שאלה

1 - האם מי שעבר עבירה צריך להודות בעבירה כדי שבית משפט יעשה צדק ויעניש אותו?

2 - האם מותר לנאשם וחשוד לשקר בשביל לחמוק מדין פלילי בבית משפט כיום?, אנשים יעשו הכול כדי להציל את עצמו מדין פלילי? הרי כיום מערכת אכיפת החוק עובדת לפי החוק היבש ולעיתים המערכת מחפשת להפליל, האם צריך לשתף פעולה עם המערכת הזאת?

3 - לפי החוק היום חשוד לא צריך לספק שום ראיה ושום דבר שיכול להוות אשמה ומותר לו להמנע מהפללה עצמית.

תשובה

שלום

א. אם היה בעבירה שלו הפסד ממון לפרט או לציבור, חייב להודיע ולשלם.
אם לא היה הפסד, אלא עבירה פורמאלית (כגון שעבר באור אדום חלילה), אסור לעשותה, אך אם עשה ולא נתפס אינו חייב להודיע לרשויות.

ב. יש לומר אמת אם הזיק ודנים שישלם, אפילו בערכאות של נכרים אם נקלע אליהם. אלא אם ברור שהמשפט אינו של צדק (כגון שהשופט קיבל שוחד), או שהערכאות דנים לסתור דעת התורה בצורה שאין בה ספק, שאז אין לשתף פעולה.

כל טוב