אפר בני אדם- המשך

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 30/09/16 08:52 כז באלול התשעו

שאלה

שלום!

כהמשך לשאלתי הקודמת בקשר לאפר בני אדם.

פניתי אל החברא קדישא, הם הפנו אותי פשוט ללכת ישירות אל בית הקברות, ושם לשאול.

הלכתי אל בית הקברות, אך המשרדים היו סגורים.

מה שכן, הבחנתי כי יש אזור בתוך בית הקברות בו יש כמה עצים ודשא שמתוחמים במעין מעקה נמוך.

כיוון שזה בתוך בית הקברות, משמע אין בעיה של טומאת כהנים.

האם מותר לי לקבור שם? האם צריך בעומק מסויים באדמה?

האם צריך לעשות עוד משהו מלבד הקבורה עצמה? כמו לברך איזו ברכה או משהו מעין זה?

האם יש עוד הלכות שאולי לא חשבתי עליהם ואיני מודעת אליהם כלל שאני צריכה לקיים בעת הקבורה?

האם אני צריכה לסמן את מקום הקבורה בסימון כלשהו?

האם זה בכלל איסור גזל להשתמש באדמה שאני קוברת? כיוון שבדר"כ עולה כסף לקנות את החלקת אדמה לקבורה..

תודה ושנה טובה.

תשובה

שלום
איסור גזל, נראה שאין בזה, כי משלמים על קבירת גופה.
בכל זאת אני מציע לעשות את זה בתיאום איתם, גם למען הסדר הטוב, וגם כי יותר נכון שמי שמקצועי בעניין יטפל בזה.
כל טוב