גידול אורגני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/09/16 19:43 כו באלול התשעו

שאלה

שלום וברכה

בבית הספר שלנו הילדים מקימים גינה אורגנית.

קיבלנו הצעה מהגן ל- 2 סוגי גידולים.

איזה מהירקות הבאים ניתן לגדל בגידול שכזה ללא חשש חרקים, ועל אילו הלכות נוספות צריך להקפיד?

1) עלים ירוקים והתפרחת שלהם

זה אומר: חסה, מנגולד, ברוקולי, עלי סלק, כרוב, כרובית, קייל, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, שומר,

2) ירקות שגדלים מתחת או צמוד לאדמה

זה אומר: גזר, לפת, צנון, צנונית, קולורבי, בצל ירוק, תפוח אדמה,סלק, אפונת גינה

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל המנויים בסעיף 1. יש בהם חשש נגיעות. גם בצנונית ובצל ירוק, יש חשש חרקים.
בגזר, קולורבי, תפוח אדמה, סלק ואפונה, אין כל כך חשש נגיעות, וצריך לראות שאין בהם נגיעות במבט בעין. לעומת זאת אפונה יש לבדוק אחד אחד שאין בו חורים.
מלבד חרקים יש לבדוק את הפרשת תרומות ומעשרות. אפשר להכנס לאתר של מכון התורה והארץ יש שם הדרכה של תרומות ומעשרות. כמו כן יש דאוג שלא יהיו צמחי כלאים בין הצמחים, וצריך לדעת מה לסמוך למה.

חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ