שמירת נגיעה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/09/16 17:15 כו באלול התשעו

שאלה

שלום הרב אני בחור צעיר בישיבה ולפני שנכנסתי לישיבה לא כל כך הקפדתי על שמירת נגיעה ועניני בנות... ושנכנסתי לישיבה התחלתי לשמור נגיעה ולהקפיד יותר אבל כל חודש בערך אני נופל בשמירת נגיעה ואני בשלביי יאוש אני לא יודע מה לעשות...

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הצער שלך והחרטות שלך נראות אמיתיות והן הבסיס לתשובה. ומה שאתה אומר שאתה נופל, כך הוא דרכו של עולם. כל תינוק שמתחיל ללכת הוא נופל ונופל עד שילמד ללכת טוב.
הלימוד שלנו הוא כאשר תעסוק הרבה בתורה, ותקדיש גם זמן ללמוד דיני ייחוד, הסתכלות ונגיעה בנשים, וכל זה צריך למוד מעמיק. ואז אי"ה תדע את הדרך הנכונה אשר תלך בה.

חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ