צום בהיריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/09/16 15:05 כו באלול התשעו

שאלה

שלום רב, אני כרגע בשבוע 9 להיריון- כלומר בשליש הראשון. עברתי הפלה לפני כמה חודשים.

הבנתי שלא רצוי לצום בשליש הראשון להיריון ובפרט אם עברתי הפלה.

אשמח אם אפשר להנחות אותי כיצד לפעול??

תודה רבה!!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יתן ד' ותתחזקי את ופרי בטנך.

יש להתייעץ עם רופא תחילה.
אם אין בעיות מיוחדות, כדאי לנוח היטב לפני הצום וכן בכל יום הצום עצמו, להיות במקום קריר ובמאוזן, וכך אי"ה הצום יעבור בשלום. בכל אופן אם במהלך הצום יש סחרחורות וכאבי ראש גדולים יש לשתות פחות משיעור דהיינו 40 סמ"ק כל 9 דקות. (כדאי למדוד לפני הצום).

חתימה טובה
שנה שתרבה השמחה במעונכם
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ