כף חלבית בתבשיל בשרי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 28/09/16 10:51 כה באלול התשעו

שאלה

שלום הרב,

רציתי לברר לגבי סכום, מזלג וכף חלביים (ממתכת), אשר בטעות נאכלו בתבשיל בשרי, התבשיל היה חם (או לפחות לא קר). מה ניתן לעשות עם הכלים הללו?

תודה רבה,

ערן

תשובה

לשואל שלום
במידה והתבשיל היה מעל חום של 45 מעלות (שאם נוגע בו אדם, מיד מחזיר ידו לאחור) - [יש להגעילם].
ודרך ההגעלה היא פשוטה ביותר:
יש להמתין 24 שעות מהבישול האחרון בכלי המוכשר וכן בסיר בו מכשירים. מרתיחים מים בסיר ביתי ומכניסים את הכלי המוכשר. אין צורך להגעיל בבת אחת את כל הכלי, אפשר כל פעם להכניס חלק. לאחר ההגעלה שוטפים במים קרים.
בהצלחה