עבודה בשבת בהדרכה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/09/16 10:59 כג באלול התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב

הוצעה לי באחרונה משרת מדריך במרכז נוער במסגרת המתנ"ס בעירי. העבודה בעיקר באמצע השבוע אך מידי פעם אדרש גם לעבוד מספר שעות מצומצם בליל שבת. העבודה כוללת פתיחת המועדון והפעלת בני הנוער- פעילויות, דיונים בנושאים אקטואליים וכדומה ומשחקי חברה. המנהלת של המרכז אמרה שהם ישתדלו שלא יהיה חילול שבת מערכתי- הטלויזיה במועדון תושבת וכו'. זה גם חשוב להם כדי שגם הנוער הדתי יגיע וייווצר שיח מפרה וכו'...

האם מותר לי לקבל את הצעת העבודה? ובאילו תנאים, אם ישנם?

אשמח לתשובה עוד היום, כי נקבע לי ראיון אצל המנהלת כבר למחר.

תשובה

שלום

אין לקחת חלק בחילול שבת, במסגרת זו יגיעו החניכים בחלקם ברכבים, והאוירה לא תהיה של שבת קודש. ממילא גם לא טוב שנוער דתי יגיע ויושפע מאוירה חילונית כללית. דו שיח בין מגזרים אינו חיובי בגיל יסודי או תיכון, אלא בגיל בוגר יותר בו הזהות הדתית איתנה דיו.

בימי חול יש מקום לעבוד שם, בהנחה שהמקום צנוע.

כל טוב