סוגר כיפור בצבא

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/09/16 01:22 כג באלול התשעו

שאלה

שלום לך כבוד הרב.

אני חייל קבע שטופס תפקיד מבצעי(נהג מבצעי/נהג קו)

אני עובד 8 ונח 8 שעות וכך זה נשאר

יש לי בעיה גדולה. אני כרגע טופס גיזרה מבצעית והקטע

שבאותו גיזרה נמצעים ״הגדס״ר הבדואי״ אני רוב הזמן נמצא בשטח ואני היהודי היחידי...ואני לא יודע איך אני יצליח לעבוד כלכך הרבה בגיזרה חםה..עם חיילים(מוסלמים) שמבחינתם הצום הזה זה עוד סתם יום...

תודה כבוד הרב

תשובה

שלום

לו נלחמת מלחמה אישית עבור שמירת שדה וכרם שלך, אכן היה מקום לצער על כך ששמירה על ממון גורמת להפסיד מניין ביום כיפורים הקדוש.
אך מלחמת ד´ אתה נלחם, בשם כל ישראל, לכבוש א"י ולהציל ישראל מיד צר. ולכן כל המגמה בשירותך היא עבודת ד´, וכפי שכהן הגדול ביו"כ עמד כשליח ציבור בעבודתו, כך אתה כחייל תעמוד כשליח ציבור לעשות דבר ד´ לשמור על המדינה.

המניין שתפסיד אינו נחשב לך עוון (אם אכן אינו בנמצא). את היום תמלא בתפילה, ובלימוד משניות מסכת יומא, וספר שערי תשובה לרבינו יונה.
לגבי שתיה, תשתדל לצום כל היום, ותנסה לבקש פחות פעילות ושמישהו מהם יחליף אותך. אם אתה רואה שהצמא פוגע בפעילות המבצעית, שתה לשיעורין.

פעם גם אני עשיתי מילואים ביום כיפור, והייתי במארב זוגי כל היום עם גוי רוסי חביב. התפילה אמנם היתה ביחיד ובשכיבה, אך מיוחדת וכנה.

חזק ואמץ