לימוד אישי לנשים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/09/16 22:47 כב באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב בת 32, חוזרת בתשובה, לקראת חתונה ב"ה.

אני מאוד אוהבת ללמוד, בן זוגי מלמג אותי גמרא (בצניעות כמובן).

יש לי 2 שאלות בנושא:

1. איך אני יכולה ללמוד לבד? אני לא יכולה להבין את הכתוב כמו בן זוגי. איך אני יכולה להתחיל?

2. אני רוצה ללמוד בדקויות, לדעת כל דבר שנוגע להלכות נידה. יש הרבה מידע ברשת אך הוא כללי מידי. אני רוצה לדעת את כל הנושא לעומק. איך אני עושה זאת?

תודה רבה מראש והמשך שבוע נהדר

תשובה

לשואלת שלום
נאחל לכם [בשעה טובה], שתזכו להקים בית נאמן מלא שמחה וקדושה בישראל. אמן.
1. מכיוון שאתם מתחתנים בקרוב, אני ממליץ לך ללמוד את [ההלכות הקשורות לבית]; הלכות שבת, הלכות טהרת המשפחה, הלכות כשרות ועוד. ישנם ספרים הכתובים בשפה שווה לכל נפש, כגון "פניני הלכה" מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א, "ואכלת ושבעת" וכן "איש ואישה" מאת הרב אלישיב קנוהל שליט"א.
לימוד גמרא אף הוא אפשרי בעזרת תרגומים לעברית כגון תרגומו של הרב עדין שטיינזלץ שליט"א (אבן-ישראל). אך כפי שכתבתי, המלצתי לך היא ללמוד בעיקר דברים הנוגעים להתנהלות היומ-יומית.
2. אפשר ללמוד בספר שכתבתי לעיל, הכתוב בשפה נוחה, וכולל הסברים אמוניים והלכתיים כאחד. (להעמקה מתקדמת אפשר לעיין בספר "שיעורי שבט הלוי" למנהג יוצאי אשכנז, "טהרת הבית" למנהג יוצאי עדות המזרח).
כל טוב.