נתינה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/09/16 17:41 כב באלול התשעו

שאלה

שלום

תמיד אומרים לנו באולפנה שלתת זה באמת לקבל וכולי. ובגלל שכל הזמן אומרים את זה אני כבר הרבה פעמים הולכת להתנדב רק בגלל זה! אני לא אמורה ללכת בגלל שזה עוזר לאחר? אני לא מצליחה לחשוב ככה כי כל הזמן אומרים לי שזה עוזר לי כשאני נותנת.

אפשר לדעת מה דעתך על זה?

תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני חושב שאת צדיקה.
היית את יכולה בזמן הפנוי שלך לשוטט בקניון... במקום זה את מתנדבת עם קשישים או ילדים עם צרכים מיוחדים - זה לא אותו דבר.
גם אם ההתנדבות גורמת לך סיפוק ושמחה שאת עושה דברים טובים, גם אם ההתנדבות מפתחת את האישיות שלך - זה לא כמו שהיית חושבת רק על עצמך ודואגת רק לעצמך.
המשיכי בדרכי החסד שלך: אם זה משמח אותך ומביא לך אושר - זה שכרך הטוב על צדיקותך.

שנה טובה ומאושרת