תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/09/16 17:40 כב באלול התשעו

שאלה

שלום

אני מתקשה להתפלל בכוונה. אני מבינה איך אפשר להתכוון בברכות השחר שאנחנו מודים לה'. אבל במה אפשר להתכוון בקריאת שמע לדוגמא? נכון אני ממליכה את ה' אבל במה אני מתכוונת?

אפשר עזרה?

תודה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לכל תפילה יש תוכן - צריך לשים לב על מה מתפללים.
הכוונה בתפילה היא לחשוב על התוכן של התפילה:
התוכן של ברכת 'יוצר אור': הקב"ה יוצר אור וחושך - כלומר מנהיג אותנו גם בטוב וגם ברע. כל הכוחות שד' מפעיל בעולם, גם הטובים וגם הרעים מכוונים לעשות את רצון ד'. הכוונה בתפילה זו לחיות בתפיסה שהכל לטובה.
התוכן של ברכת 'אהבת עולם' או 'אהבה רבה': הקב"ה בחר בנו, בעם ישראל, ונתן לנו את התורה כדי שנוכל להיות קרובים אליו. להתכוון לחיות ולנהוג בדרך התורה ולהיות קרובים מאוד אל ד'.

התוכן של 'שמע ישראל': יש בכל עולם רק א-ל אחד והוא אלקי ישראל. הכוונה להתמסר לד' באמונה שלנו, הקשר עם ד' והמסירות לד' יהיה הדבר הכי חשוב לנו.

שנה טובה!