כיבוד אם מול זוגיות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/09/16 10:57 כב באלול התשעו

שאלה

שלום רב,

אמא שלי היא אלמת צהל (כיפור)73, מתגוררת לבד ושומרת מצוות , היא אינה נוסעת בשבת.

אני נשואה אולם בעלי חילוני ממש, אבל אני שומרת כשרות לא מדליקה אש בשבת, פלטה מיחם וכד.

בשבתות ובחגים מאוד קשה לי משום שאמא שלי מעבירה את כל השבת לבד, לישון אצלינו זו בעיה, בעלי לא יקבל את זה כל שבת כי הוא רוצה לנסוע ולטייל (אנחנו כן נוסעים בשבת), אני לא יכולה לעזוב אותה ולצאת.

כך שאני נקרעת בין אמא שלי לבעלי.

אנחנו לא גרים במרחק הליכה כדי שהיא תוכל לאכול אצלי ארוחת שבת או חג ואז ללכת לביתה. מה עושים?

החגים והשבתות הפכו לנושא מלחיץ ומעיק במקום שמח וחגיגי

אני מוכנה לארח אצלי את כל משפחתו של בעלי ובלבד שאמא לא תהיה לבד בערבי שבת וחג. מה עושים?

תשובה

לשואלת שלום
רגישותך לאימך מעוררת הערכה רבה. כל הכבוד, מצוות כיבוד הורים היא לא מצוה פשוטה וטומנת בחובה אתגרים רבים; אישיים וזוגיים.
עליך לשבת עם בעלך בזמן נוח, מקום נוח ובשלוה, ולהעלות בפניו את רגשותייך בנושא. את לא מאשימה אותו, לא דורשת, אלא משתפת איך את מרגישה ביחסים שלך מול אמך. "אני מרגישה שמאוד קשה לה" "קשה לי לראות את אימי לבד בשבתות". בנוסף, תני לבעלת לשתף אותך איך הוא מרגיש כשאימך נוכחת בביתכם.
בנקודה זו, נסו לאזן בין תחושותיכם, ולמצוא פתרון משותף שיהיה הטוב ביותר לזוגיות שלכם.
[כלל חשוב בזוגיות: כשאתם דנים, אתם לא מתווכחים בצורה של אחד מול השני, אלא אתם אחד לצד השניה עם הפנים כלפי הדבר הטוב ביותר לזוגיות שלכם]
חידוד: הדבר הבסיסי והחשוב ביותר בכל חילוקי הדעות בבית הוא: אני נמצאת לצד בעלי, ולא מולו (וכן הבעל ביחס לאשתו). הכוונה היא, ברגע שאתם מתיישבים לדבר על הנושא הזה, אין כאן צד אחד מול צד אחר, אלא שניכם יחד, אחד ליד השניה ומביטים קדימה אל הזוגיות והבית. כעת מקבלים החלטה. מושגים כמו "אני ניצחתי" או "שלוש פעמים החלטנו כמוך ו..." הם זרים. יש להפנים שההחלטה היא משותפת כשהזוגיות עומדת במרכז.
בהצלחה