אדם שהתאבד

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 25/09/16 10:42 כב באלול התשעו

שאלה

שלום רב כבוד הרב

לפני כשבועיים התאבד בעלה של חברה טובה של רעייתי בקפיצה מקומה 6.אני לא הכרתי אישית את הבחור אבל אני יודע שהוא סבל מאוד ממשפחה שלו לאורך כל נישואיו .הוא היה עושה מעשים טובים ונלחם על כבודה של אשתו.הוא הותיר מכתב בן 4 עמודים המתאר את סבלו.כל הרבנים שאני מכיר הזדעזעו מהמעשה וגם אותי זה זעזע את כל אמות המידה.אני יודע שאדם זה נחשב רשע לאחר המעשה שלו למרות שעשה הרבה מצוות.אשתו מאושפזת בבית חולים במחלקה סגורה ולא משחררים אותה.הבת שלו אצל הסבתא.אני מבחינתי מזועזע.לפעמים באות לי מחשבות מאוד עמוקות על העולם הבא שלו ועל הטיפשות במעשה ואני לא רוצה שזה ישפיע על המצב רוח שלי.אני מנסה להאחז בבורא עולם ולהיות עסוק בעבודה.אבל מחשבות שלי לא מרפות על הצער שגרם לאשתו ולילדתו.ועל הבושה שהוא צריך לחוש בעולם הבא.אני מאוד חושב עמוק וזה לעיתים מפריע לי.השאלה איך בעצם לנסות או לא לנסות להתעלם מכך ולא לחשוב על זה יותר מדי.איך להרגיע את עצמי ומה לעשות לשם כך.מחפש כלים שיעזרו לי .לצאת מהפחד והזעזוע של המעשה.

תודה על תשובתך

תשובה

שלום

אנו נניח שאדם כמותו שב רגע לפני מותו והתחרט על החלטתו בשבריר השניה שנותרה. עוד נניח, שנטרפה דעתו ואינו נידון כבריא בשמים.

אתה אל תעסוק בכך יותר.
במקום המחשבות וההרהורים, קבל על עצמך לסיים סדר טהרות (או סדר אחר אם קשה לך) במשנה לעלוי נשמתו, ובכך תועיל לו.
בדוק אם יש מי שיאמר עליו קדיש. אם אין, תאמר עליו קדיש כשתוכל, או תמצא מי שיאמר, ויש בזה זכות עבורו.

כל טוב