אוכל פרווה המוגש באולם אירועים בשרי

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 22/09/16 22:05 יט באלול התשעו

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום וברכה,

אני צמחונית. האם כשאני אוכלת מאכלים פרווה באולם שמחות, שבו הארוחה היא בשרית, אפשר להניח כי אין הם מבושלים עם בשר ממש ולכן לנהוג בהם "בחזקת בשרי" ולאכול חלב אחריהם?

הנחה זו היא מפני שהיום יש מודעות רבה יותר לצמחונים וטבעונים, וקיימות מנות המיוחדות לצמחונים בכל אולם אירועים, שלא נראה לי סביר שיבשלו אותן עם הבשר עצמו...

תודה מראש

ושנה טובה!

תשובה

לשואלת שלום רב.
א. תמיד אפשר לשאול את המלצר, אם האוכל הוא בשרי או לא.
ב. אורז, תפוחי אדמה וכדו' שמוגשים בארוחה בשרית, בד"כ לא בושלו עם הבשר.
ג. גם אם הכלים היו בשריים, אפשר לאכול אחרי האוכל הפרווה חלב.
בברכה
אפי קיציס