לקיחת מזוזות לבדיקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/09/16 12:43 יט באלול התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

ברצוני לקחת את כל המזוזות שבבית לבדיקה, במקרה שלי אני מעוניין לקחת אותן לסניף של כפר חב"ד בעירי ויש לי מספר שאלות:

האם צריך להתקין מזוזה זמנית בפתח הבית בלבד בזמן שהסרתי את המזוזה, או שבכלל לא, או שצריך בכל הבית?.

האם צריך לברך בזמן הסרת המזוזה/מזוזות?

והאם כשמחזירים מזוזות חדשות האם צריך שוב לברך?

כמו כן קראתי בפורום שיש לקבוע את המזוזות לפי ציר הדלת ושמתי לב שבדלת הכניסה הראשית הציר הוא בצד שמאל, והמזוזה הותקנה בצד ימין. האם יש לכך השלכות?

מודה לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה

זה רעיון טוב מאוד.
כדאי לעשות זאת בדרוג. להשאיר את המזוזה בפתח הבית ולקחת את כל השאר, ואז להחזיר אותן, ולשים בפתח הבית מזוזה אחרת ולקחת אותה לבדיקה.
אין לברך על ההחזרה אך יש לברך על מזוזת חדשות.
לא מכיר את הקביעה על פי ציר הדלת, אלא תמיד מזוזה מימין לפי הנכנס.

כל טוב