אבלות - מועד השלושים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 22/09/16 09:51 יט באלול התשעו

שאלה

לצערי הרב, אבי היקר נפטר ונקבר לפני כשבוע ביום רביעי י"א באלול.

לפני הנייר שמסרה לי חברת קדישא, מועד השלושים הוא י"א בתשרי (לאחר יום כיפור).

מאידך, בני משפחה המצויים בעניינים אלו, טוענים כי את סעודת השלושים יש לקיים ביום שני ח' בתשרי (לפני יום כיפור) והעליה לבית העלמין למחרת (יום שלישי, ערב יום כיפור).

אנו נוהגים לפי קהילות מרוקו, אם יש בכך עניין.

השאלה היא, מהו התאריך הנכון לסעודת השלושים ועליה לקבר.

תודה ובברכה.

תשובה

לשואל שלום
ברוך דיין האמת. מן השמיים תנוחמו, שלא תדעו עוד צער.
הנייר ככל הנראה מודפס בצורה אוטומטית בה מוסיפים חודש לתאריך הפטירה ואינו נכון תמיד. טוב ששאלתם.
במקרה שלכם, [ראש השנה] מבטל מיידית את מנהגי השלושים (למעט תספורת של [בניו] של הנפטר, אין החג מתיר להם תספורת).
בערב ראש השנה יעלו לקבר המנוח.
את סעודת סיום השלושים לעניות דעתי יש לקיים בצאת צום גדליה, יום אחרי ראש השנה.
(מקורות: שולחן ערוך יורה דעה סימן שצט ונושאי כלים שם | צרור החיים רנג | ערוך השולחן יורה דעה סימן שצט,יג)
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים. אמן.
שנה טובה