כמה נושאים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/09/16 21:42 יח באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב אני מקווה שתענה לי על כל השאלות ומקווה שזה יעזור לי ולכל מי שצריך!!

1. אם אני אוכל קורנפלקס, שקורנפלקס זה אוכל וחלב זה שתיה, איך אני מברך? על החלב ועל הקורנפלקס בנפרד?

2. אם אני אוכל נגיד חזה עוף ופתיתים באותו צלחת, אני אמור לברך גם על החזה עוף וגם על הפתיתים בנפרד?

3. פתיתים נחשב חמשת מיני דגן?

4. אם נכנס שבת ושחכתי לשים סלוטייפ על האור של המקרר, עדיף לחלל פעם אחת ולשים סלוטייפ אחרי שנכנסה השבת כדי לא לחלל כל השבת?

5. מה זה טלטול? בחיים לא הבנתי מה זה אני ישמח אם תסביר או תשלח לי הסבר.

6. אני ישמח אם תשלח לי הסבר של ברכות השחר (פירוש לכל ברכה) כי אני לא מבין כמה מהברכות, וזה לא בסדר לברך על מה שלא יודעים...

תודה רבה!!!!!

תשובה

שלום וברכה

א. מברך "שהכל" פעם אחת, וזה פוטר גם את הקורנפלקס וגם את החלב
ב. מברך על הפתיתים מזונות, ואז על חזה העוף – שהכל.
ג. פתיתים הם חמשת מיני דגן.
ד. באופן כללי, אסור לפתוח את המקרר אם שכחת כי אתה בפתיחה מדליק אור.
ה. איסור טלטול בימינו לא קיים במקומות יישוב מסודרים.
ו. קשה לי לכתוב עכשיו פירוש מלא לברכות. חלק מהדברים תוכל למצוא כאן: http://www.yeshiva.org.il/midrash/3616
כל טוב ושנה טובה