כשרות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/09/16 22:17 יז באלול התשעו

שאלה

שלום,

אני באה ממשפחה חילונית לגמרי, והתחתנתי לפני חודשיים ובעלי ואני בתהליכי חזרה בתשובה. המשפחה שלו היא דתית לכן שם אין לנו בעיית כשרות. והמשפחה שלי מנסה לכבד אותנו בכל מיני דרכים.

אחותי הגדולה אינה שומרת כשרות, אבל הזמינה את בעלה ואותי אליה לארוחה. עכשיו היא באמת מנסה לבוא לקראתנו ואמרה שלא נדאג ושכל הכלים יהיו חד פעמיים כדי שלא יהיו לנו בעיות. אמרתי לה שאין צורך שתבשל ושאנחנו נביא משהו כשר לכולנו.

אני הייתי בטוחה שזה פתרון טוב לכולם, גם מבחינת כשרות לבעלי ולי וגם בכדי לכבד את אחותי (המצב בינינו לא ממש טוב).

בכל מקרה בעלי עכשיו כועס כי הוא אומר שאני נותנת פתח לכל עניין האוכל בעתיד, ואני מבחינתי אומרת שזה ממש לא נכון כי תמיד יש פתרונות ולפי דעתי כל העניין של ארוחות ביחד זה משהו מאוד חשוב. הוא אומר שהוא לא מעוניין לאכול אצלה שוב כדי לא לתת פתח לבעיות בעתיד.

אחרי כל הסיפור הארוך, השאלה שלי היא: מה ניתן לעשות? האם הוא באמת צודק שאני נותנת פתח וזה יגרום לבעיות בעתיד?

מצד שני אני לא רוצה כל הזמן להגיע לשמחות משפחתיות כאלה ואחרות ולא לשבת עם כולם. מה עושים?

תשובה

לשואלת שלום
מבחינה הלכתית, ברגע שהאחות מכינה במיוחד עבורכם ארוחה כשרה כשיודעת, ומעידה על כך בעצמה – היא נאמנת ואפשר לסעוד אצלה.
מבחינת הזוגיות שלכם עליכם לשבת ולחשוב כיצד ניתן לאזן בין תחושות בעלך בזמן השהות אצל האחות לבין הרצון שלך לשמור על קשר איתה.
(מקורות: חולין י | רש"י (מתורגם) שם | צפנת פענח, הל´ מאכלות אסורות פרק יא, כ"ה)
בהצלחה רבה