התחזקות ושכר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/09/16 18:26 יז באלול התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב

יש משהו שאני לא מבינה ואני חרדית מבית.

שמעתי כל המון נשים שהתחזקו בצניעות כדי לקבל משהו מבורא עולם "בתמורה".

כגון אשה שרצה ילדים או אמא שבנה חלה ובזכות צניעות (לצורך העניין מטפחת). קבלה את אשר רצתה.

אני לעומת זאת קיבלתי על עצמי לחבוש מטפחת אחרי שנים ארוכות שהלכתי עם פאה ארוכה.

ואיך כבוד הרב מסביר שדווקא כשהתחזקתי התחילו לבוא עלי מכות?

מאז שאני התחזקתי נהיו כאבים מוזרים בגוף כל פעם באיבר אחר, זה הגיע למצב שאני כבר מתביישת ללכת לרופאים כבר נכנסתי לחרדות לא יודעת מה יש לי.

ושאני כבר מתפללת לבורא עולם שבזכות הצניעות יעביר לי את המכאובים אינני רואה ישועה.

מדוע ?

אני יודעת שבורא עולם לא חייב לי כלום אבל אני מרגישה שאני מקבלת מכות יותר מידי.

ודווקא אנשים (שאני מכירה אישית)חזרו בשאלה או לא התחזקו, הרבה יותר טוב להם ממני.

אני כבר מיואשת ויצר הרע עובד עלי טוב, לפעמים אני מרגישה שבא לי פשוט לעזוב הכל.

(תרתי משמע)

תשובה

לשואלת שלום
כל הכבוד על ההתקדמות המשמעותית, נושא הצניעות הוא לא פשוט לביצוע וכרוך בהתגברות איתנה, טוב עשית. הקדוש ברוך הוא רואה ושמח בכל צעד ובכל התקדמות שלך!
אין אנו יודעים חשבונות שמים, יש לה' שיקולים שונים בהצבת נסיונות לאדם או במתן שכר. דעי לך, שכרך הרבה מאוד, זאת ידוע ומובטח מאת השם. אך יחד עם זאת- "מתן שכרן של צדיקים לעתיד לבוא".
אל תתיאשי, ראי את הטוב בחיים ובטחי בה', הוא אוהב אותך ורוצה בטובתך, גם אם זה לא תמיד נראה כך.
בשולי הדברים אוסיף שגם הסיפור אותו הבאת על האישה שזכתה לבנים, מסקנת הגמרא שם ש[אין קשר בין המצווה לשכר] שקיבלה. (מסכת יומא מז,א)
בהצלחה רבה.