ביקור נידה בכותל

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/09/16 15:04 יז באלול התשעו

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

האם ניתן לבקר בכותל לתפילת סליחות בזמן נידה?

תודה

תשובה

לשואלת שלום
מותר לאישה נידה לעסוק בדברים שבקדושה כגון: תפילה, ברכות וכדומה.
ביאת מקדש זו בעיה בזמן נידה, ולכן יש פוסקים מעדות אשכנז שהחמירו לנידה שלא תכנס לבית הכנסת (מקדש מעט), אך הוראתם לא התקבלה ומנהג יוצאי אשכנז ש[מותר] ללכת לבית הכנסת, רק לא להביט בספר התורה בזמן הגבהה.
לפי מנהג הספרדים ועדות המזרח [מותר] לאישה נידה להיכנס לבית הכנסת, לבקר בכותל המערבי ואף לנגוע באבניו ולנשקם.
בכל מקרה, גם לדעת המחמירים מבין עדות אשכנז - בימים נוראים ובימי הסליחות מותרת ללכת לבית הכנסת משום בושה. וכן מי שרגילה לבוא כל שבת לבית הכנסת מותרת אף בימי הנידה.
(מקורות: טהרת הבית חלק ב, רד-רו | שבט הלוי קצה,ז-ח)