ראש השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/09/16 10:27 יז באלול התשעו

שאלה

שלום הרב שרלו,

1) קראתי אצל הרב שנכון בראש השנה להתמקד בהמלכת ה' ולא בבקשות פרטיות. האם מותר לבקש בשמונה עשרה (אלקי נצור לשוני) במלים שלי על בניין בית המקדש, ושה' יראה מלכותו בישועת עם ישראל ומדינת ישראל? האם זה נחשב לבקשה פרטית, או לחלק מהרצון להמליך ה' בעולם?

2) האם מותר בשני הימים לבקש על הצלחתי האישית בעבודתו יתברך (שלא אחטא ואצליח לעמוד בכל מאמצי התשובה שלי)?

שנה טובה

תשובה

שלום וברכה

א. נראה לי כי הדבר מותר, אולם לא ברור הרצון לעשות כך – למה לא להכניס את הבקשות האלה לתוך כוונות התפילה, בתוך תפילת עמידה עצמה, בבקשה על מלכות ד', או במוסף באומרנו "מפני חטאינו" ובהמשך עניין זה. לכאורה טוב יותר להכניס את זה בתוך הכוונה למילות התפילה עצמה מאשר לומר את הדברים כנספח בסוף.
ב. בוודאי שמותר. בקשות רוחניות מותרות, כפי שאנו מבקשים אפילו בכל שבת – קדשנו במצוותיך ותן חלקנו בתורתך – על אף שאלו בקשות, ובשבת אין מבקשים.
כל טוב