ראש השנה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/09/16 11:03 טז באלול התשעו

שאלה

שלום הרב שרלו,

בבית הכנסת שלנו אין מניין ותיקין בראש השנה. האם נכון להתעורר בכל זאת לפני עלות השחר (ללמוד, לומר תהילים וכד'), או שלפני שחרית לא נכלל בזמן האסור בשינה בראש השנה ואפשר לקום לאחר הזריחה?

תודה רבה ושנה טובה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

קודם לתשובה, אני מבקש לדגיש כי לצערי באופן אישי אני מקפיד על עניין זה רק ביום הראשון של ראש השנה ולא בשני הימים.
ההיגיון אומר כי גמרא זו אינה אוסרת על שינה בראש השנה, וראש השנה הוא יום טוב שמותר לישון בו. הגמרא עוסקת בשינה עם הנץ, כאשר הנימוק הוא שהדין החל, ויהיה זה לא ראוי לשכב במיטה. לפיכך נראה כי הביקורת על שינה מהנץ אינה קשורה לתפילה, אלא ליום ראש השנה, ועל כן ראוי לקום לפניה.

כל טוב ושנה טובה ומבורכת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן